Začetna Izdelki Psi Prehrana

Hrana za pse

Štirinožci običajno niso samo naši ljubljenčki, pač pa so del naše družine in kot odgovoren lastnik psa seveda želimo svojemu ljubljenčku zagotoviti dolgo in udobno življenje. Vemo, da je za to pomembna redna veterinarska oskrba in nega, poleg igre in ljubezni tudi ustrezna količina gibanja, navsezadnje pa tudi kakovostna hrana. Da bi zadovoljili vse potrebe živalskega organizma, je potrebno izbrati hrano, ki je bogata s hranilnimi snovmi.  Hrana za pse je tako ključnega pomena za njegovo zdravo in dolgo življenje. Iz tega razloga je izbira hrane zelo pomembna. Ne glede na starost kužka, z optimalno prehrano se boste v prihodnosti izognili številnim zdravstvenim težavam. In ne samo to, pasja hrana močno vpliva na krepitev imunskega sistema živali in podpira njegov razvoj. Moramo pa upoštevati, da primerna hrana za psa vpliva tudi na njegov videz in sicer na stanje njegove dlake, vida, kože in okostja. 

Lastniki psov tako imajo na izbiro široko paleto hrane za svoje ljubljenčke. Ti izdelki vključujejo suho in mokro hrano. Odločite se lahko za kombinacijo, vsekakor pa je nujno upoštevati tudi, da je izbira odvisna od starosti psa. Namreč, hrana za pasje mladiče bo prilagojena njegovi starosti in velikosti in bo vključevala snovi, ki so za njegovo starost najbolj optimalne in potrebne. Hrana je na voljo v številnih okusih.

Osnovna delitev pasje hrane je med popolno in dopolnilno hrano. Dve glavni vrsti popolne hrane, sta suha hrana za pse in mokra hrana za pse. Osnovna hrana mora biti popolna in uravnotežena, tako da zadovoljuje vse prehranske potrebe psa.

Dopolnilna hrana za pse ne sme biti osnovna prehrana, zagotavlja pa energijo in hranila in je običajno postrežena v majhnih količinah kot prigrizek in nikoli kot glavni obrok.

Mokra hrana za pse

Psi imajo zelo radi mokro hrano, saj je po sestavi najbolj podobna naravnemu plenu mesojedcev. Zanjo je značilna visoka vlažnost, zaradi česar je odličen vir tekočine, vsekakor pa je nujno, da kuža kljub mokri hrani vsakodnevno spije določeno količino sveže vode. Vsebnost vode v mokri hrani je sicer visoka, vendar premalo, da bi v celoti pokrila potrebe psa.

Priporoča se predvsem psom, ki so nagnjeni prekomerni teži ali debelosti in tudi psom, kateri imajo težave z žvečenjem trdih zrnc.

Suha hrana za pse

Suha hrana podpira vzdrževanje ustnega zdravja, saj stimulira dlesni in odstranjuje bakterijske obloge. Je koncentriran vir energije in hranil ter zmanjša tveganje za nastanek zobnega kamna.

Dodatna prednost suhe hrane je enostavnost shranjevanja, saj jo lahko kupite v večjih količinah in je popolna tudi za potovanja. Dolgo odprta suha hrana lahko izgubi svojo svežino, tako da je pomembno, da se uporabi v določenem času.  Izberite pakiranje, količino katerega bo vaš pes lahko pojedel v nekaj tednih po odprtju.

Suha hrana zahteva tudi ustrezne količine tekočine in je tako pomembno, da pes vsak dan popije pravo količino vode.

Hrana za pasje mladiče

Kakšna pa naj bo hrana za mladiče? Hrana za mladiče naj bo primerna njegovi starosti in tudi velikosti, Kajti hrana za odraščajoče pse mora upoštevati njihovo hitrost rasti in ciljno velikost. Tako je dobra izbira  pasemsko specifična hrana, ne glede na to ali izbirate mokro ali suho hrano, saj lahko mladiči jedo suho in mokro hrano.

V kolikor ima mladiček težave pri žvečenju suhe hrane, jo lahko v začetku mešate z mlečnim nadomestkom ali naravno vodo. Vedno poskrbite, da bo vaš mladiček imel dostop do sveže vode.

Hrana za mladiče mora vsebovati ustrezno razmerje fosforja in kalcija (odgovorna za razvoj in rast okostja), pravo količino visoko prebavljivih beljakovin (vpliva na krepitev imunskega sistema, vpliva na razvoj tkiv in rast) ter nujno potrebne omega-3 maščobne kisline (podpirajo vid in delovanje možganov).

Najdeno 296 izdelek/kov
Filtriranje

1 2 3 4 5 29 30