Inovativna rešitev – Flexadin Advanced za mačke

Datum objave: 18. 02. 2022.

Flexadin Advanced za mačke je dietetično prehransko dopolnilo za podporo presnovi sklepov v primeru osteoartritisa. Inovativna prehranska rešitev za boljše zdravljenje osteoartritisa pri mačkah.

Kaj je osteoartritis in kako prepoznati njegove simptome pri mačkah?

Ker je bil dejanski odstotek diagnoze osteoartritisa pri teh mačkah precej nižji, so avtorji študije1 poudarili, da lastniki in veterinarji niso dobro prepoznali znakov. Nadaljnje študije, ki so bile izvedene posebej za odkrivanje kliničnih znakov, so potrdile, da klinični znaki niso vedno prisotni, ko opazimo radiografske spremembe. Prevalenca kliničnega osteoartritisa je zelo visoka pri mačkah vseh starosti in se s starostjo povečuje.

Mačke z osteoartritisom verjetno ne bodo pokazale tipičnih znakov bolečine v sklepih, kot je šepavost, čeprav so lahko očitni trda hoja, zmanjšan obseg gibanja in povečana razdražljivost. Najpogostejše spremembe so pri mačkah na komolcih in bokih. Spremembe, ki lahko kažejo na osteoartritis pri mačkah, so spremembe vedenja (iskanje mest za uriniranje na dostopnejših mestih, manj zahtevni za vstop, izogibanje večjim skokom na doslej priljubljena mesta v stanovanju, manj pogosti izhodi ven i in na splošno manjša aktivnost), težave pri urejanju.

Flexadin Advanced za mačke (okusna tableta za žvečenje)

Flexadin Advanced za mačke je inovativna prehranska rešitev za boljše obvladovanje osteoartritisa pri mačkah. Flexadin Advanced je oblika nedenaturiranega kolagena tipa 2 (sestavina UC-II®2), za katerega se domneva, da zmanjšuje vnetje, povezano z osteoartritisom, s postopkom, imenovanim imunska toleranca. Skratka, zdravljenje osteoartritisa pri mačkah zahteva multimodalni pristop in se začne s prepoznavanjem bolezni.

EDINSTVENA SESTAVINA Z DOKAZANO TERAPEVTSKO UČINKOVITOSTOSTJO3

Povsem drugačen mehanizem delovanja v primerjavi s tradicionalnimi dodatki, kot sta glukozamin in hondroitin. S pomočjo naravnega podpornega sistema telesa sestavina UC-II® deluje po postopku, imenovanem "oralna toleranca", da podpira presnovo sklepov v primeru OA4. Sestavina UC-II® (sredstvo za lajšanje bolečin, hondroprotektor) postaja vse bolj priljubljena zaradi pozitivnih rezultatov v več študijah pri psih, konjih in ljudeh3,5.
 
PATENTIRANI HRUSTANEC NEDENATURIRAN TIPA II-KOLAGEN6
 
  • Sestavina UC-II® (40 mg na tableto): uravnavanje odziva imunskega sistema na ravni sklepov.
  • Oralna toleranca: imunomodulacija. Povečana in udobnejša gibljivost zaradi izboljšane strukture in delovanja sklepov.
  • Omega-3 maščobne kisline: imajo protivnetne lastnosti, ohranjajo zdrave sklepe.
  • Vitamin E: antioksidant, ki neutralizira proste radikale in je pomemben za ohranjanje gibljivosti sklepov
  • Mangan: kakovostna podpora za kosti in hrustanec
  • Metionin:esencialna aminokislina


Celoten seznam sestavin: Pivski kvas, ovsena moka, ovseni kosmiči, ržena krmna moka, glicerin, piščančja jetra v prahu, laneno olje (vir Omega-3), UC-II® prah piščančjega hrustanca (vsebuje kalijev klorid: 1,47%, Skupaj kolagen v prahu: 1,22% (z nedenaturiranim kolagenom tipa 2: 0,15%)) 4,8%, riblje olje (vir DHA), pektin, saharoza, kalcijev sulfat dihidrat.

Uporaba in navodila za uporabo: 1 žvečljiva tableta ne glede na velikost mačke. Na začetku do 3 mesecev. Pred uporabo ali pred podaljšanjem obdobja uporabe se je priporočljivo posvetovati z veterinarjem. Žvečljive tablete dajte neposredno v usta ali mešajte s hrano. Vedno mora biti na voljo sveža pitna voda. Izdelek je treba uporabljati v skladu s prehranskimi priporočili. Zaradi prisotnosti mangana v največji dovoljeni količini, se ne sme uporabiti večje količine od predpisane. Kombinacija vseh sestavin je namenjena za podporo zdravja sklepov.

Kupite sedaj!

Reference: 

1. Hardie EM, Roe SC, Martin FR. Radiographic evidence of degenerative joint disease in geriatric cats: 100 cases (1994-1997). J Am Vet Med Assoc 2002;220(5):628-632. 
2. UC-II® & logo are trademarks of Lonza or its affiliates.UC-II® ingredient undenatured Type II Collagen. 
3. D’Altilio M., Peal A., Alvey M., Simms C., Curtsinger A., Gupta R.C., Canerdy T.D., Goad J.T., Bagchi M. & Bagchi D. (2007) Therapeutic efficacy and safety of undenatured type II collagen singly or in combination with glucosamine and chondroitin in arthritic dogs. J Vet Pharmacol Ther. 17(4): 189-196. 
4. According to EU regulation, requirements for dietetic feed to support metabolism of joints in case of osteoarthritis are 3,3% DM of omega-3 fatty, 0,38% EPA and appropriate level of Vitamin E.  
5. Peal A., D’Altilio M., Simms C., Alvey M., Gupta R.C., Goad J.T., Canerdy T.D., Bagchi M. & Bagchi D. (2007) Therapeutic efficacy and safety of undenatured type II collagen (UCII) alone or in combination with (-) – hydroxycitric acid and chromemate in arthritic dogs. J Vet Pharmacol Ther. 30(3): 275-278. 
6. UC-II® & logo are trademarks of Lonza or its affiliates.