Hill's VetEssentials prehrana - Korak pred vsemi s 5 za zdravje ključnimi prednostmi

Datum objave: 20. 06. 2021.

Zdaj se bolj kot kadarkoli prej želijo lastniki hišnih ljubljenčkov prepričati, da se odločijo za najboljšo prehrano njihovih hišnih ljubjenčkov.

Napredna prehrana za pse in mačke vseh starosti

VetEssential je Hill'sova linija prehrane, pri oblikovanju katere so sodelovali veterinarji. Dobra prehrana je zelo pomembna, odločilen pa je tudi okus. Hill's VetEssentials ponuja raznolikost okusov v tako mokri, kot tudi suhi obliki in možnost "grain free" linije za tiste lastnike, ki iščejo visoko kakovosten izdelek, ki ustreza njihovim pričakovanjem.

Hill's-ovi izdelki ustrezajo globalnim smernicam WSAVA. Če ponujamo odlično hrano za hišne ljubljenčke, so ti kot tudi njihovi lastniki zadovoljni, kar pa na koncu pomaga, da se držijo prehranskega načrta veterinarjev.

Hrana za mladičke Hill's VetEssentials je znanstveno oblikovana v podporo njihovi rasti in razvoju. Natančno uravnotežene formule za odrasle pse in mačke ponujajo edinstvene prednosti, ki pomagajo ohranjati splošno zdravje vašega ljubljenčka v vsakem življenjskem obdobju. Poleg tega ponudba VetEssentials vključuje tudi napredno prehrano, posebej zasnovano za zdravje zob in kastrirane hišne ljubljenčke. In za lastnike hišnih ljubljenčkov, ki imajo raje hrano brez žitaric, je za pse in mačke na voljo NO GRAIN različica.

Hill's VetEssentials ponuja 5 bistvenih prednosti za zdravje, ki jim pomagajo, da vsak dan izkoristijo čim bolje.

Vsaka VetEssentials prehrana vključuje 5 bistvenih koristi za psa ali mačko, specifičnih za življenjsko stopnjo. Prednosti se razlikujejo glede na prehrano.

Hill's VetEssentials GROWTH – hrana, ki je oblikovana posebej za mladiče

VetEssentials prehrana za rast s piščancem ponuja napredno prehrano s 5 bistvenimi koristmi za vašega mucka ali kužka, vključno:

 • s klinično dokazanimi antioksidanti (vitamin C + E)  za podporo imunosti,
 • z visoko vsebnostjo DHA za zdrav razvoj možganov in oči,
 • z minerali in omega 3 maščobnimi kislinami za pomoč pri razvoju zdravih kosti, sklepov in zob pri mladičkih
 • in z visoko vsebnostjo omega 6 maščobnih kislin za zdravo kožo in dlako.

S prehrano za mladiče hranimo dokler se rast kosti ne zaustavi in ne zaprejo rastne cone. Pri tem pa je potrebno pogosto preverjanje telesne forme.

Hill's VetEssentials ADULT – iz visoko kvalitetnih sestavin za podporo zdravi prebavi

Želje in potrebe lastnikov iz leta v leto rastejo. Lastniki iščejo naravne sestavine in proizvode, ki ne vsebujejo določenih sestavin. Pomembno je, da prehrana vsebuje visoko kvalitetne sestavine, kot tudi optimalno zmes topnih in netopnih snovi. Hill's VetEssentials Adult  predstavlja napredno prehrano s 5 bistvenimi koristmi za mačko in psa, vključno:

 • s posebnimi vlakninami, ki podpirajo zdravo prebavo in pri mačkah pomagajo zmanjšati nastanek kep dlak,
 • z visokokakovostnimi beljakovinami za podporo zdravemu delovanju mišic,
 • s uravnoteženi minerali (natrij, fosfor in magnezij) pomagajo pri zdravem delovanju vitalnih organov,
 • z omega 6 maščobnimi kislinami in vitaminom E za zdravo kožo in čudovito dlako.

Za pse vsebuje linija dva različna okusa - piščanec in jagnjetina z rižem.

Hill's VetEssentials DENTAL HEALTH – s klinično dokazano tehnologijo dentalnih granul, ki zmanjšujejo nastanek oblog in kamna za ohranjanje zdravih dlesni in zob

Dentalne bolezni so zelo pogoste. Kar 80 % psov in 70 % mačk trpi za eno izmed zobnih obolenj. Vse periodontalne bolezni nastanejo postopoma. Začne se s kopičenjem oblog in nastajanjem zobnega kamna – kar na koncu vodi v periodontalno bolezen. Še vedno pa je veliko lastnikov, ki dentalno nego hišnih ljubljenčkov zanemarja. Zanje je ščetkanje zob psov in mačk preveč zapleteno.

Zakaj je dentalno zdravje mačk in psov še toliko bolj pomembno? Ker je dentalno zdravje povezano s celokupnim zdravstvenim stanjem živali.

Zaradi lokalne sprememb v zobovju lahko bakterije prodrejo skozi poškodovano dlesen v krvožilje. Kar lahko vodi v sistemske spremembe (srce, ledvica, jetra).

VetEssentials hrana za dentalno zdravje s klinično dokazano tehnologijo dentalnih granul deluje kot ščetka za zobe (z namenom zmanjšanja nabiranja oblog in zobnega kamna in s tem ohranjanja čistih zob in svežega zadaha).


Hill's VetEssentials Dental Health vključuje 5 bistvenih koristi za mačko ali psa za zdravje, vključno:

 • z edinstveno klinično dokazano zobno tehnologijo za ohranjanje zdravja zob in dlesni,
 • z optimalno mešanico vlaken za spodbujanje zdrave prebave.

Linija je obogatena s hondroitinom in glukozaminom za podporo zdravemu skeletu. Z omega 6 maščobnimi kislinami poskrbi za zdravo kožo in razkošno dlako, optimalno težo pa pomaga vzdrževati s pomočjo klinično kodazanimi nivoji L-karnitina in tehnologije vlaken.

Hill's VetEssentials Neutered – klinično dokazana prehrana, ki pomaga pri izgorevanju maščob in tako pomaga kastriranim/steriliziranim ljubljenčkom, da pridobijo ali ohranijo optimalno težo

V veterinah se vedno bolj pogosto videva pse in mačke s preveliko telesno težo. Kar 43% psov in 33% mačk je predebelih. Debelost hišnih ljubljenčkov vodi v kronična vnetja in številne druge zdravstvene težave (osteoartritis, težave s kožo, Diabetes mellitus, hepatična lipitoza, povečano tveganje ob anastezijah …).

Kaj pa vzroki za nastanek debelosti? Ti so različni. Od genetike, načina življenje, prehrane, kastracije/sterilizacije.

Opravljene so bile tudi številne študije ekspresije genov, ki so pokazale kako se funkcije genov menjajo pri zdravih in obolelih posameznikih. Znano pa je tudi to, da določena hranila lahko spremenijo ekspresijo genov.
Hill's VetEssentials Neutered prehrana s 5 bistvenimi koristmi za mačko ali psa za zdravje, vključno s klinično dokazano prehrano, ki podpira izgorevanje maščob in pomaga doseči in ohraniti optimalno težo po kastraciji/sterilizaciji. Zasnovana je za pomoč pri vzdrževanju zdravega prebavnega sistema in trdnega blata linija Neutered vsebuje nadzorovano raven magnezija, fosforja in kalcija za podporo zdravemu sečnemu sistemu. Z omega 6 maščobnimi kislinami poskrbi za zdravo kožo in razkošno dlako, z glukozaminom in hondroitinom poskrbi za podporo zdravim sklepom, visoka raven antioksidantov pa nudi podporo imunskemu sistemu.

Hill's VetEssentials NO GRAIN – ekskluzivna prehrana brez žitaric in glutena

Lastniki pogosto izberejo hrano glede na sestavine in ne glede na hranljive vrednosti. 41 % lastnikov želi no grain prehrano.

Kaj je gluten? Gluten sestavljata proteina glutelin in gliadin. Ta sta prisotna v žitaricah (pšenica, ječmen, rž). V koruzi in rižu omenjenih proteinov ni.

Vendar so žitarice izjemno pomembne, saj so zdrave za prebavo in nudijo podporo črevesnemu mikrobiomu.

Hill's VetEssentials NO GRAIN linija je napredna prehrana s 5 bistvenimi koristmi za mačko in psa za zdravje, vključno:

 • z visokokakovostnimi sestavinami za zdravo prebavo in bistvenim tavrinom za zdravje srca,
 • z uravnoteženi minerali, ki nudijo podporo ledvicam in mehurju,
 • z omega 6 maščobnimi kislinami in vitaminom E, ki pomagajo podpirati zdravo kožo in razkošno dlako.

Hrana je formulirana z visokokakovostnimi sestavinami za podporo zdravi prebavi, antioksidanti za podporo imunskemu sistemu z lastniško mešanico vitaminov E in C in z visokokakovostnim tunom kot prvo sestavino, ki pomaga pri podpiranju zdravja mišic.

NAJ BO ODLIČNA PREHRANA DEL NAŠE IN VAŠE PREVENTIVNE OSKRBE ŠTIRINOŽNIH PRIJATELJEV