Webinar o novih spoznanjih na področju parazitov (Toxocari in Cestodah)

Datum objave: 09. 03. 2021.

Z veseljem Vas vabimo na spletni seminar iz parazitologije, ki bo potekal 22.03.2021, v organizacij farmacevtskega podjetja Vetoquinol. Tema seminarja so nova spoznanja o notranjih zajedavcih Toxocari, Cestodah in pomembnosti odpravljanja notranjih zajedavcev pri psih in mačkah.

Naslov predavanja: “New insights into Toxocara and Cestodes in pets & why regular deworming matters

Kljub razpoložljivosti anthelmintikov je okužba prebavil s helminti zelo razširjena. To dejstvo še posebej velja za Toxocaro ter trakulje Dipylidium caninum, Echinococcus multilocularis in granulosus. Vsi omenjeni zajedavci imajo neposreden vpliv na zdravje hišnih ljubljenčkov in predstavljajo veliko tveganje za zdravje ljudi, zlasti za zdravje otrok.

Ti gastrointestinalni helminti imajo zoonotski potencial in predstavljajo pomembno vprašanje za splošno zdravje hišnih ljubljenčkov in ljudi po Evropi.

Datum spletnega seminarja:
22.03.2021. 

Čas spletnega seminarja:
ČETRTEK, 20.30 URI.

Trajanje:
75 min in 15 min za vprašanja in odgovore.

Prijava na Webinar

Prvi del predavanja

Prvi del predavanja bo imel predavatelj Paul Overgaauw, dr. ACVM z univerze v Utrechtu na Nizozemskem.

Prevalence  in cats and dogs across Europe and implications for deworming and One Health.

Paul Overgaauw
DVM PHD DIPL. ACVM z univerze v Utrechtu na Nizozemskem

Cenjeni kolega je vodilni strokovnjak na področju Toxocare in je pred kratkim objavil študijo o razširjenosti Toxocare po Evropi. Na podlagi svojih najnovejših raziskav bo v predavanju s kolegi delil svoje stališče o vplivu zdravila Toxocare na hišne ljubljenčke ter na splošno zdravje živali in njihovih lastnikov.

Drugi del predavanja

Predavanje bo nato nadaljeval Peter Deplazes, prof. Dr. med. vet., EVPC z univerze v Zürichu v Švici kot vodilni strokovnjak na področju ehinokokov.

Cestode transmision, involment of cats and dogs across Europe. Why tapeworm control matters.

Peter Deplazes
PROF. DR. MED. VET., EVPC z univerze v Zürichu v Švici

Zahvaljujoč svojemu bogatemu znanju bo obdelal najnovejše objavljene rezultate o okužbi s trakuljami in razložil pomen redne zaščite pred trakuljami.

V teh časih podjetje DDL Zagreb kot ekskluzivni zastopnik izdelkov Vetoquinol prepoznava pomen nenehnega izobraževanja naših kolegov veterinarjev, zato vas vabimo k sodelovanju na spletnem seminarju.

Spletni seminar bo točkovan (0,2 točki) s strani Veterinarske zbornice Slovenije.

Prijavite se na ta obsežen spletni seminar in se osvežite, zakaj je pomembno, da lastnikom hišnih ljubljenčkov priporočamo redno odpravljanje notranjih zajedavcev.

POMEMBNO:

Predavanje, ki bo posneto si bodo lahko ogledali samo prijavljeni udeleženci. Zato vas prosimo, da se registrirate s klikom na spodnjio povezavo. Veselimo se druženja z vami!

Prijava na Webinar

Preberite še …

Veterinarska medicina

Hill's Pet Nutrition svetovni simpozij 2021.

Letos Hill's Pet Nutrition in Vetline organizirata brezplačen svetovni simpozij z vrhunskimi predavatelji in aktualnimi temami. Poiščite odgovor na vprašanje, kako naj praskanje pri psih končno postane preteklost.

Veterinarska medicina

POMOČ PRI ZDRAVLJENJU SRBEŽA: Inovativna prehrana Hill's Derm Complete

Hill's Derm Complete je prva in edina prehranska rešitev, ki je klinično dokazana in učinkovito uravnava srbenje, ne glede na vzrok (hrana ali okolje). Priporočljiva je za VSE primere dermatitisa pri psih, ne glede na vzrok srbenja.

Veterinarska medicina

BioNote Vcheck – Natančnost na voljo vsem!

Hišni ljubljenčki so tako kot ljudje v življenju izpostavljeni različnim boleznim. Da bi jim zagotovili dolgo in zdravo življenje, potrebujejo posebno pozornost, ki vključuje nadzor in preprečevanje bolezenskih stanj. V sodobnem svetu,...

Veterinarska medicina

Vcheck testi - kvantitativne meritve vrednosti biomarkerjev v serumu, plazmi in polni krvi

BioNote razvija visoko specifične, kakovostne in kvantitativne izdelke z uporabo fluorescentnih materialov (Euporium). Ti so naslednje generacije delcev, ki nadomeščajo nano delce. V vaši kliniki lahko z aparaturo Vcheck takoj izvedete...

Novosti

1. Veterinarski webinar regije ADRIA

Letošnji tradicionalni seminar Vetline bo potekal v digitalni obliki, s tremi različnimi vrhunskimi predavatelji, tremi temami in tremi datumi. Več o tem v našem članku!

Prikaži vse